Atunci când mă gândesc la un copil defavorizat, îmi apare în fața ochilor, absolut invariabil, o mutriță murdară, cu haine îmbâcsite și pătate. Uneori pot simți chiar și acel miros inconfundabil de umezeală!
Să merg să îi spăl hăinuțele, nu pot. Și nici nu aș vrea. Aceasta trebuie să fie responsabilitatea mamei, iar să iau eu rolul acesta, ar însemna să îi fac, de fapt, o defavoare, pentru că nu pot fi mereu prezentă să îi port de grijă.
Ce pot să fac, însă, este să îi ofer mamei sau tutorelui un săpun cu care să îi spele hainele. Și pătura cu care se învelește seara. Și carpeta, dacă au. Da, asta pot să fac. Și o fac cu mare drag!
De când am demarat proiectul „Igiena, un drept al tuturor” (proiect marca Împreună reușim! Mureș), 10 mureșeni au donat ulei alimentar uzat și/sau untură.
10 nu pare mult, nu-i așa? Dar ce spuneți dacă menționez că din cantitatea donată de acești 10 oameni minunați, Simona a făcut săpun cât să ajungă în peste 100 de locuințe? 100 de familii pentru care noi, împreună,vom reuși să facem ceva pozitiv!
Beneficiarii campaniei noastre de reciclare sunt persoane pentru care în luna decembrie se vor organiza două campanii umanitare:
– una, care se adresează familiilor din Munții Apuseni, organizată de către 4-x-4-Karpaten-Hilfe click pentru info. Săpunul va ajunge prin intermediul reprezentanților Kiwi Casa Bucuriei din Tg. Mureș;
– cealaltă campanie se adresează familiilor defavorizate din județul Mureș, organizată de Alina și Ana-Maria sub denumirea „Copacul cu fapte bune – ediția de Crăciun” click aici pentru info
Voi reveni asupra numărului exact de pachete oferite undeva în luna decembrie, după ce vom fi distribuit săpunul făcut anul acesta. Între timp, puteți arunca un ochi peste campaniile menționate mai sus; poate veți dori să contribuiți cu ce puteți 🙂
*Până în acest moment, am donat 12 pachete cu săpun în Cristești, cu ajutorul Alinei. Click aici pentru detalii