Pancakes – clătite americane

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 3 lingurițe rase praf copt
  • 1/2 linguriță rasă bicarbonat
  • un vârf sare
  • 3-4 linguri zahăr
  • zahăr vanilat
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare
Amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul.

Separăm albușurile de galbenușuri. Mixăm gălbenușurile cu sarea aprox. 3 minute, iar albușurile până se trasformă într-o spumă pufoasă.
Amestecăm laptele cu uleiul și îl adăugăm gălbenușurilor.
Adăugăm făina amestecând bine iar la final adaugăm albușurile, amestecând de jos în sus cu grijă.
Vom obține un aluat mai dens, cu o consistență pufoasă.
Într-o tigaie teflonată topim un cubuleț de unt, pe care îl ștergem apoi cu un servețel din hârtie (nu înainte de a fi uns toată suprafața tigăii). În acest fel,  pancakes vor avea o suprafață aurie uniformă. E de ajuns să ungeți tigaia o singură dată pentru toată cantitatea de aluat.
Turnăm aluatul în centrul tigăii cu ajutorul unui polonic. Acesta se va uniformiza singur, întinzându-se exact cât e nevoie.

Întoarcem clătita atunci când observăm că pe suprafața acesteia s-au format bășicuțe și și-a pierdut luciul.Continuăm în acest mod până se termină aluatul.
Clătitele americane merg la fix cu sirop de arțar. În lipsa acestuia sau după preferințe, se poate folosi sos de ciocolată, miere sau se pot presăra cu zahăr pudră.
Poftă bună!

Leave your comment