Ingrediente
- cotlet de porc feliat
- 1 ceapă albă
- o căpățână de usturoi
- 1 usturoi verde tăiat mărunt
- sare, piper, cimbrișor
- amidon din porumb, lapte și smântână – pentru sos
Mod de preparare
Așezăm carnea într-o cratiță cu interior din ceramică. Adăugăm puțină apă (nu folosim deloc ulei) și o lăsăm la foc mic până carnea își „lasă” surplusul de apă. Punem ceapa tăiată solzișori și usturoiul verde, întoarcem carnea pe ambele părți până devine albă, apoi adăugăm apă și lăsăm să fiarbă la foc mic. Condimentăm cu sare și piper după gust.
Când carnea este aproape fiartă adăugăm cimbrișorul, iar după ce a fiert suficient preparăm sosul din amidon de porumb cu puțin lapte și îl turnăm peste carne. Adăugăm usturoiul uscat tocat mărunt și smântâna, și mai lăsăm pe foc 1-2 minute.
Carnea astfel preparată merge foarte bine cu piure de cartofi sau cu mămăliguță.
Poftă bună!