Paste Carbonara

Ingrediente pentru 2-3 porții:
• paste (noi preferăm penne la această rețetă)
• 2 linguri ulei de măsline
• 250 g cubulețe din șuncă de porc crud-uscată, cu strat subțire de grăsime (se găsește la Lidl. Aceea e puțin afumată)
• 2 ouă întregi + gălbenușul de la un ou
• 2-3 linguri de parmezan sau alt tip de branză maturată 2-4 ani
• piper
! nu se pune sare – se regăsește în cantitate suficientă în branză și carne. Mai mult, se pune și în apa în care fierb pastele

Mod de preparare: se pune apa cu sare la fiert, iar când dă în clocot, se adaugă pastele. Se lasa 7-8 minute la fiert. Cât timp fierb pastele, punem uleiul într-o cratiță cu interior ceramic sau într-o tigaie de teflon cu pereți înalți și prăjim carnea 4-5 minute la foc mic-mediu.
Batem ouăle cu piperul într-un bol și adăugăm parmezanul. Compoziția trebuie să rămână lichidă, așa că e de preferat să adăugați parmezanul treptat, pentru a vă asigura că nu puneți prea mult. Puneți bolul deoparte deocamdată, pentru a vă ocupa de paste.
Dacă sunt fierte suficient, pennele se adaugă peste carne direct din oala în care au fiert, se stinge focul și se amestecă. Apoi turnăm ouăle și amestecăm până se omogenizează bine compoziția. Dacă e nevoie, puteți adăuga o cană din apa în care au fiert pastele, astfel încât sosul să fie suficient de cremos.
Atenție! Pentru această etapă e obligatoriu ca focul să fie stins, pentru a nu transforma ouăle în omletă. Pereții fierbinți ai cratiței și celelalte ingrediete au suficientă căldură cât să nu lase ouăle crude.
Pentru cine dorește, se poate presăra parmezan peste porția din farfurie.

Poftă bună!

Leave your comment