Să ne aburim puțin

Ne plac gadget-urile, ne plac electronicele și ne plac electrocasnicele.
Cred că dacă ne-am putea permite, am fi înconjurați de roboței și aparatură de toate mărimile și formele, și nici nu ar conta foarte mult dacă sunt într-adevăr utile. Eu știu că m-aș opri la un punct, însă Vlad are alte limite. Spre exemplu: de când au apărut pe piață, îmi reamintește ocazional de aspiratoarele inteligente, acele chestii de dimensiuni relativ reduse care știu să curețe singure podelele. Îl atrage nu funcția în sine, ci modalitatea prin care funcționează. Eu, în schimb, mă gândesc la partea practică. Oricare ar fi motivul pentru care ni-l dorim, va trebui să mai aștepte puțin.
Până atunci, ne îndreptăm atenția spre obiectele ceva mai ușor de obținut 😉 Cred că una din cele mai bune investiții din ultima perioadă a fost mopul cu aburi. Îmi pare extrem de friendly atât cu noi, cât și cu natura. Da, consumă energie electrică, dar pe de altă parte am renunțat la substanțele chimice pe care le foloseam pentru igienizarea gresiei, a parchetului și chiar a covoarelor. Pentru că minunăția asta poate fi folosită chiar și pentru a le curăța pe cele din urmă. Desigur, nu am renunțat la spălarea clasică a covoarelor, dar aceasta se întâmplă de maximum două ori pe an. În rest, mopul cu aburi este soluția, având înclus un dispozitiv special pentru a putea fi folosit la această activitate.

La gresie, e altă poveste: iubesc și urăsc gresia mată. Arată mai mișto decât cea lucioasă, nu alunecă, însă e magnet de praf, pe care îl ține încăpățânată în pori. Cu mopul clasic simțeam la un moment dat că nu mai răzbesc, foloseam diverse produse cu sau fără clor, ajunsesem să dau chiar și cu soluție de curățat aragazul. Acum, e de ajuns să pun apă în rezervor. Pe lângă faptul că suprafețele se curăță în profunzime și se usucă mai repede, am și bonus: aburul rezolvă și eterna problemă a rosturilor. 
Cum toate sunt cu bune și rele, mopul nostru are și un minus: ajunge cu dificultate (și chiar deloc) în colțuri. Dar am găsit deja soluția! Există dispozitive speciale pentru zone greu accesibile, așa că știu care e următoarea investiție 😉

2 thoughts on “Să ne aburim puțin

Leave your comment