Din categoria „Gustul copilăriei”: Orez cu lapte

  • 1l lichid (500 ml apă + 500 ml lapte)
  • 250 g orez
  • coaja de la o portocală
  • 70 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță cardamom

E de preferat să prepari orezul cu lapte într-o oală care nu lipește – eu folosesc una cu interior din ceramică.
Adu apa la fierbere și adaugă orezul. Amestecă puțin, dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa.

Adaugă laptele amestecând ușor și lasă pe foc mic până e absorbit de orez.

Spre sfârșit adaugă zahărul, coaja de portocală și cardamomul.
După ce l-ai turnat în castroane, presară scorțișoara.

Poftă bună!

Notă: rețeta nu e foarte dulce; prefer să folosesc zahărul pentru intensificarea aromelor ingredientelor, și nu ca sursă principală a gustului.

Leave your comment