Muzică-n Cetate

Ne place muzica. Și, mai mult decât muzica, ne place muzica făcută din pasiune. Iar când un pasionat de muzică urmează să susțină un concert, faci tot ce poți și mergi.

Săptămâna trecută, vineri și mai ales, sâmbătă, am ieșit cu fetele la concerte de jazz, în Cetate. Organizatorii anunțaseră că acestea urmau să fie susținute în aer liber, așa că ne-am gândit că e o ocazie bună de a îmbina două activități care să mulțumească familia, de la mic la mare.
Ajunși acolo, însă, am constatat că vremea capricioasă a modificat planurile, drept pentru care concertele au avut loc în interior. Cu Ioana am fi avut șanse să putem sta în sală, însă Alexa e în perioada în care trebuie să bifeze cât de mulți pași făcuți într-o zi. Astfel, am salutat ideea de a ne bucura de muzica bună ce se auzea în boxe, timp în care am stat pe iarbă și-am împletit o coroniță din flori de trifoi culese de fete.
Dacă vineri sonorizarea nu a fost tocmai cea mai fericită, acest aspect a fost corectat sâmbătă. Mai mult, spectatorii din fața ecranului pe care erau proiectate imagini din sală au primit scaune încă de la începutul serii, înaintea concertului susținut de Ana Maria Galea Quartet feat. Vaughn Roberts.

Ca de fiecare dată, vocea Anei Maria Galea ne-a umplut inima cu bucurie și dragoste pentru jazz. Mai apoi, când am văzut fotografiile făcute de Vlad, mi-a fost reconfirmat ce spuneam la început: artiștii pe care solista i-a avut alături pe scenă au „trăit” muzica. Le poți vedea pasiunea, emoțiile întipărite pe chip. Ce ți-ai putea dori mai mult?…
Seara s-a încheiat cel puțin la fel de frumos cum a început. Kéknyúl Hamond Band au un stil total diferit, iar muzica lor ne-a umplut cu bună-dispoziție. Să îți vezi copilul de un an oprindu-se în fața ecranului, dând din cap și dansând îți oferă niște sentimente care nu pot fi puse în cuvinte.
Așteptăm cu nerăbdare concertul Alexandrei Ușurelu de vineri. De la 19:00. În Cetate.

Leave your comment