Activități de grade cu minus (II)

Vă propun realizarea unor ornamente de Crăciun – globuri din conuri de pin

Necesar:
-conuri de pin
-vopsea acrilică sau tempera
-sclipici
-aracet
-sârmă decorativă
-glue gun/pistol de lipit la cald cu silicon

Confecționare

Conurile se vor întoarce cu capul în jos şi se vor vopsi în culoarea dorită. Este de preferat să utilizați culori acrilice sau tempera, pentru o acoperire mai bună.

Nu trebuie insistat pe acoperirea în totalitate a conului- noi am pictat doar partea exterioară a acestuia. Se lasă câteva ore să se usuce – noi le-am lăsat peste noapte. Este necesar să nu sărim peste această etapă, în special dacă vopseaua utilizată conține o cantitate mare de apă- conurile se închid la contactul cu apa.

Aplicarea sclipiciului
Cu o pensulă lată, dăm un strat potrivit de aracet, apoi presărăm sclipiciul în culoarea aleasă. Lovim uşor conul pe suprafața de lucru, pentru a înlătura sclipiciul în exces. Lăsăm câteva ore la uscat, după care vom aplica tortițele.

Tortițele
Utilizarea pistolului de lipit cu silicon se va face de către un adult!

Pentru că şi în această etapă trebuie implicați cei mici, le vom cere ajutorul în selectarea culorilor sârmei decorative.
Tăiem sârma în două şi îndoim fiecare bucată rezultată, având grijă ca părțile să rămână egale. Îndoim la 90 de grade partea din mijloc; astfel, vom avea o suprafață mai mare pentru lipit, iar priza cu conul se va face mai bine.
Aplicăm silicon pe con şi poziționăm sârma, apăsând uşor, după care aşezăm cu grijă conul pe o suprafață plană şi lăsăm siliconul să se răcească, pentru a se fixa tortița. 

Gata!

Globurile pot fi agățate în două moduri: fie dați sârmei forma unei cârje, fie răsuciți cele două brațe, unindu-le.
Noi vom folosi prima variantă pentru cele din brad, iar cea de-a doua variantă a fost deja utilizată pentru ornarea balustradei de palier. 
În caz că nu ştiați sau poate ați uitat, noi împodobim an de an această balustradă: în acest fel, Moşul găseşte mai uşor drumul spre casa copiilor cuminți.

Sărbători fericite!

 

Leave your comment